Køb Yaxell RAN knive hos knivblokken.dk
Kernen er omgivet af 69 lag stål, hvilket giver en hårdhed på 61 HrC. Klingen har det velkendte damaskus mønster, hvilket giver et helt unikt design.
Skæftet er af Micarta, hvilket er et langtidsholdbart materiale, som er egnet til professionel brug.
Materialet har det flotte trælook, og er samtidigt 100% bakterieafvisende, hvilket sikrer de mest hygiejniske forhold i køkkenet.
Til slibning af disse knive, anbefaler vi at anvende et keramisk eller diamant strygestål, for at få det bedste resultat. Disse slibere vil fastholde skarpheden til perfektion.
Se og læs om vores strygestål og andre knivslibere her.
Japanske knive fra Yaxell
Yaxell er en japansk leverandør af traditionstro køkkenknive i højeste kvalitet. Siden 1947 har Yaxell leveret disse knive. Med høj erfaring, leverer Yaxell den samme gode kvalitet hver eneste gang, hvilket sikrer dig de bedste resultater ved brug. Virksomheden har hovedsæde i Seki, Japan. Denne by opfattes som hovedstaden for de traditionelle japanske sværd og knive. Den opfattelse lever Yaxell op til, gennem fremstilling af deres knive, som distribueres i mere end 32 lande i hele verden.
Savner du en Yaxell serie i sortimentet? Send os gerne en forespørgsel på det produkt du mangler, og så skal vi nok sørge for at skaffe det hjem. Se kontaktinformationer HER.
Knivfremstillings processen
Historien om knivfremstilling i Seki begyndte for 780 år siden, i Kamakura-perioden, da en sværdsmed fra Kyushu ved navn Motoshige flyttede til Seki og blev involveret i Katana-making.
Der er fire materialer, der er nødvendige for at smede Katana:
– Stål, det materiale, hvorfra Katana er smedet
– Matsuzumi, eller trækul, til at opvarme smedet og smelte stålet
– Vand, for at gøre det opvarmede stål afkølet
– Jord, som bruges til at skabe et overflademønster
Seki har alle disse væsentlige naturressourcer, hvilket gør den til den ideelle by til smedning af Katana-blade – årsagen til, at Seki blev en af de mest populære og berømte sværdbyer i Japan.
Mange sværdsmede arbejdede sammen i området, men i 1876 udstedte regeringen midlertidigt et sværdafskaffelsesdokument, som forbød folk at transportere våben i offentligheden. Efterspørgslen efter Katanaer faldt kraftigt. Mange sværdsmeder måtte derfor smede knive, små sværd og sakse.
Nu gik Seki fra at være en sværd-by til at fremstille køkkenknive til daglig brug. På grund af sin rige historie og kulturelle tradition er det bestemt ikke en overdrivelse at sige, at kvaliteten af knive lavet i Seki-ånden “not to break or bend, and sharply cut” kommer fra teknologien og troen på gamle sværdsmede.
Rengør altid knivene straks efter brug i håndvask og opbevar dem et tørt sted. Knivene tåler ikke maskineopvask!