Miyabi – De skarpe japanske knive

Miyabi er en del af Zwilling Group. Miyabi er autentiske japanske knive, som bliver produceret i Japan. Knivene fra Miyabi er fremstillet efter de gamle mestres traditioner, som engang producerede de fineste japanske sværd. Knivene har et japansk design og bliver, som nævnt, også produceret i Japan.

Selve bladet på Miyabi knivene er produceret i Seki, som er Japans ”knivblade – hovedstad”. Tilbage i 2004 erhvervede Miyabi en af de førende Seki-basserede producenter til at producere knivene. I dag kombinerer Miyabi tysk teknik med det fineste japanske håndværk – resultatet af dette, er japanske knive af den bedste kvalitet. Miyabi knivproduktion i Seki

De japanske knive – og knivene fra Miyabi er især kendt for være meget skarpe, ligesom de også er kendt for at ligge godt i hånden.
Miyabi har udviklet deres knive med øje for, at både professionelle og private kokke skal opleve en glæde ved at kunne skære præcist og lige med ekstremt skarpe knive. Knivene er ikke kun skarpe, men også ekstremt smukke at se på.

Knivserierne

Knivene fra Miyabi er delt op i forskellige serie, som alle har hver deres kendetegn, som gør knivene unikke.

5000DP serien består af knive med 49 lag stål og en hårdhed på 61. Knivene er bl.a. kendetegnet ved deres sorte Pakka Wood træhåndtag.

5000MCD serien er kendetegnet ved, at knivene har 101 lag stål og har en hårdhed på 63. Derudover har bladet en symmetrisk profil og et masur birk håndtag, som ligger godt i hånden.

5000MCD 67 serien består af knive med 132 lag stål og en hårdhed på 66. De 132 lag gør ikke kun knivene ekstremt skarpe, men danner også et rigtig flot og dekorativt mønster. Knivene har derudover også et traditionelt D-formet håndtag af sort asketræ.

7000D serien er kendetegnet ved 64 lag stål af to slags forskelligt står. Derudover har knivene et Micarta håndtag i et elegant træudseende lavet af flerkoblet linned og syntetisk harpiks, som er kombineret med rustfrit stål. Dette giver knivene et mere unikt udseende og er med til at få dem til at se lidt mere rå ud. Blandende også her ekstremt hårde og har været igennem ice-hardning processen, som garanterer en hårdhed på 60. Knivene er igen kendetegnet ved D-formet håndtag, som ergonomisk og gør det muligt at arbejde uden at blive træt i hånden. Håndtaget er afsluttet med en dekorativ endedæksel med logo på.

Miyabi 6000MCT - særligt knivblad

6000MCT serien er især kendetegnet ved, at bladet på knivene er ekstremt hårdt, da der er anvendt en særlig ice-hardening proces på -196 grader, som garantere den ekstreme hårdhed. Derudover er bladet lavet af MC63 pulverstål, som er af højeste kvalitet. Bladet har et ”hamret-look”, som er kaldet Tsuchime, der skaber et unikt og sofistikeret look og struktur. Håndtaget er let buet og lavet af det smukke pakkatræ, som giver hver kniv et sofistikeret udseende. Som et ekstra finish sidder der en mosaikstift og en dekorativ ende hætte på knivene.