Victorinox – Den gode gamle schweizer kniv

Victorinox blev grundlagt i 1884 af Karl Elsener, som dengang åbnede et knivsmede værksted i Ibach-Schwyz i Schweiz. Karl Elsener danner i 1891 “The Association of Swiss Master Culters” og som et resultat af dette, er han i stand til at få en stor levering til den schweiziske hær af soldater knive.
Victorinox - hovedkontor

I 1897 bliver den originale “swiss army knife” pattenteret og er i dag kendt over hele verdenen. Navnet Victorinox blev til i år 1921, og er sammensat af navnet Victoria, som Karl Elseners mor hed og Inox efter stålfrit stål, som også bliver kaldt inox. Karl Elsener valgte bl.a. at bruges sin mors navn i varemærket, da hun altid havde støttet ham – også når andre ikke gjorde det. Da moderen døde i 1909 ændrede Karl navnet til Victoria og 1921 blev navnet igen ændret til Victorinox.

I 1977 bliver den klassiske Swiss Army Knife en del af design udstillingen på Museum of Modern Art i New York. Det klassiske design er stadig at finde blandt det store udvalg af schweizer knive.
Gennem tiden bliver Vicotorinox større og større og er i dag kendt i det meste af verdenen. I dag sælger Victorinox ikke kun deres Swizz Army knive, men også køkkenknive, bestik, knivblokke og køkkenredskaber. Derudover laver Victorinox dog også ure, rejseudstyr som kufferter, parfumer og tøj.

I 1994 bliver Carl og Elise Elsener Gut Foundation grundlagt. Fonden har til formål at støtte national som international velgørenhed, hvilket er en vigtig sag for firmaet.

Indtil år 2008 har det kun været muligt at købe Victorinox gennem udvalgte forhandlere i Europa. Den første flagship butik åbner i London i 2008 og gør det altså muligt at købe produkterne direkte af Victorinox.

Victorinox er stadig et familieforetagende, som sidste år kunne fejre 500 millioner produktioner af den originale Swiss Army kniv. Victorinox - swiss army knife