En slibesten er et essentielt køkkenredskabEn slibesten er et essentielt køkkenredskab
En slibesten er et essentielt køkkenredskab både for den professionelle kok, men også for ethvert madøre, det stræber efter høj kvalitet hver gang kniven tages i brug. Der findes ikke noget værre end sløve knive, når du står i et køkken. Derfor er det vigtigt og vedligeholde knivens skarphed hver gang du har skåret. derfor anbefaler vi du vedligeholder dine knive med strygestål, helst før eller efter brug, hver gang du bruger kniven. Strygestålet sliber ikke din kniv, men sikrer, at kniven forbliver skarp i længere tid ved at rette æggen på kniven op.
Sløve knive er noget der kan tage madlavningsglæde fra enhver entusiast og det er også en af de primære faldgruber hvad angår faren for at skære sig i forbindelse med skære- eller snittearbejde. En slibesten er derfor en god investering, hvis du vil sikre dig optimale forhold i køkkenet. Med en slibesten i hjemmet slipper du desuden for ulejligheden ved at skulle besøge en knivssliber i tide og utide.
Slibesten fra mange forskellige mærker
Mange er af den fejlagtige opfattelse at ens slibesten skal være af samme mærke som ens knive. Dette er ofte en overlagt strategi fra knivfabrikanternes side, der skal sikre at du kontinuerligt lægge dine penge hos dem. Knivblokkens slibesten er universelle og kan bruges til alle knivmærker.
Slibesten findes i mange forskellige kornstørrelser og slibningens grovhed afhænger af netop kornstørrelsen. Et lavt korntal er lig med en grov slibning og jo højere korntallet er, desto finere bliver slibningen. Derfor skal du altid starte din knivslibning med et lavere tal og bevæge dig opad. Hvis du anskaffer dig en tosidet slibesten får du to forskellige kornstørrelser på én sten og dermed mere for pengene.
Hos Knivblokken tilbyder vi slibesten i mange forskellige kornstørrelser. Vi har slibesten helt ned til Grid 240 som bruges til og rette knivsæggen op på ny, og helt op til Grid 8.000. Er du nybegynder anbefaler vi at du starter med en våd slibesten i 400/1000 eller 2000/5000. Du kan med fordel supplere din slibesten med et keramisk strygestål, som du kan benytte til at vedligeholde dine knive til dagligt.
Vedligehold af slibesten
Ved brug af slibesten anbefaler vi du lægger din sten i vand helst 30 min før brug. Dernæst starter du med den laveste Grid og bevæger knivens æg med et jævnt tryk ned ad slibestenen i en passende vinkel, typisk 15 grader. Hos Knivblokken tilbyder vi en vinkelholder til din kniv så du sikrer dig den rigtige vinkel.
Er du ikke helt tryg ved brugen af slibesten? Så vil vi gerne give dig en hjælpende hånd til udførelsen af korrekt og optimal slibning af dit køkkenudstyr. Om det er rådgivning eller professionel slibning, så står vi altid klar til og hjælpe dig.