Keramisk strygestålKeramisk strygestål
Knivblokken.dk anbefaler altid et keramisk strygestål, da de små keramiske korn sliber let på knivenes æg. Et klassisk strygestål, af stål sliber ikke knivene men retter blot ægget ud. Et keramisk strygestål retter både æggen ud samt sliber let. Selv hvis man ikke syntes man kan finde ud af, at bruge et strygestål, så kan den “forkerte” vinkel på et keramisk strygestål være bedre end de fleste shinkansenslibere. Du behøver ikke kunne gøre det så hurtigt som din slagter for at den sliber effektivt 😉
Strygestål af stål
Det klassiske strygestål der har lagt navnet til produktet, er lavet af stål. Modsat hvad mange tror, sliber dette strygestål ikke dine knive men retter blot æggen ud. Når æggen er rettet ud, vil du opleve, at din kniv virker skarpere. Det kan være rigtig fint til daglig brug, men for at holde knivene så skarpe som på købsdagen, er det nødvendigt, at slibe knivene med et keramisk strygestål eller på en slibesten i ny og næ.
Diamant strygestål
Dette strygestål af industridiamant er designet til, at slibe knive af utrolig hårdt stål. Dette gælder Yaxell, Miyabi, Global SAI og mange flere. Et diamant strygestål sliber kun knivene og retter ikke æggen ud. Derfor er det meget vigtigt, at rette knivsæggen ud med et klassisk strygestål eller et af keramik, efter brug.
Du kan finde alle vores forskellige strygestål og læse mere om brugen af dem her.
Shinkansen slibere (Hvor knivene trækkes gennem)
Disse knivslibere er vundet meget frem de seneste år. Sliberne er meget populære, da det virker nemmere end strygestål. Effekten er desværre ikke så stor som ved strygestål. Sliberne kan være rigtig fine til daglig brug, men for at holde skarpheden fra købsdagen er det nødvendigt med et strygestål eller en slibesten til at slibe knivene godt op.
Derfor skal du bruge en knivsliber
Det siger sig selv, at en skarp kniv skærer bedre end en sløv kniv, hvilket burde være grund nok til at holde dine knive i køkkenet skarpe for at gøre den daglige tilberedning af mad nemmere.
Men der er også andre gode grunde til, at du bør bruge en knivsliber i dit køkken. En skarp kniv er nemlig vigtigt for både din mad og dine egen personlige sikkerhed.
Hvis din kniv er skarp, vil den nemlig glide direkte ned gennem et stykke kyllingebryst eller en tomat, hvorimod en sløv kniv kan glide af overfladen på det, du skærer i, så du risikere at ramme dine fingre med kniven. Derfor er en knivsliber og en skarp kniv en forudsætning en din sikkerhed i køkkenet.
Ved at bruge en knivsliber ofte kan du også forbedre dine resultater i køkkenet. Her handler det ikke kun om, hvor let det er at skære i eksempelvis et stykke kød – det handler også om den måde, en skarp kniv skærer på sammenlignet med en sløv kniv.
Hvis du eksempelvis forsøger at skære en god steg ud med en kniv, som ikke har den optimale skarphed, vil kniven med al sandsynlighed flosse din steg, så den værdifulde kødsaft løber ud ad kødet.
Ved at bruge en skarp kniv kan du til gengæld nemt lave et rent og lige snit, som ikke flosser dit kød, så mindre kødsaft har mulighed for at løbe ud, inden du når at sætte tænderne i det gode kød.
Derfor er en knivsliber en nødvendig del af dit køkken, hvis du værdsætter både din personlige sikkerhed og god mad med masser af saft og kraft.
Husk at slibe dine knive jævnligt med en knivsliber
Hvis du ikke har en knivsliber af den ene eller den anden slags i dit køkken, er det en god idé at investere i én, hvis du værdsætter dine knive og gerne vil gøre det både nemmere og sjovere at skære kød, grøntsager og så videre i dit køkken.
Men én ting er at eje en knivsliber – noget andet er at huske at få den brugt. Det er nemlig ret vigtigt, at du sliber dine knive ofte, hvis du gerne vil bibeholde deres skarphed.
Hvis du har en yndlingskniv, som du bruger hverdag, vil der ikke gå lang tid, før den daglige brug vil påvirke den i en sådan grad, at kniven ikke længere skærer optimalt. Hvor ofte, du skal slibe dine knive, afhænger også af knivens kvalitet, men det er generelt en god idé at huske at få slebet dine knive en gang om ugen.
Knivsliber i høj kvalitet hos Knivblokken
Her hos Knivblokken går vi op i at levere produkter i høj kvalitet til vores kunder. Det gælder også for vores knivslibere, der er nogle af de bedste på markedet, så du kan sikre både sikkerhed og gode resultater i køkkenet med en skarp kniv.
Bestil din knivsliber i dag og se frem til at få slebet dine knive i løbet af 1-3 hverdage.