Knivslibere, slibesten & vandslibereKnivslibere, slibesten & vandslibere
Knivslibere
Stort udvalg af knivslibere hos knivblokken. Findes der noget værre end en sløv kniv i dit køkken. En sløv kniv kan være farligt at have i et køkken og alle knive bliver sløve med tiden. En kniv skal glide igennem dine grøntsager eller dit kød. Skarpe knive skærer hurtigere og lige igennem dit kød eller grøntsager med rene og lige snit, hvor en sløv kniv kan give flosser i dit kød og grøntsager. Dette kan både ødelægge et godt stykke kød og få det til at se grimt ud. For at sikre at din kniv forbliver skarp, kræver dette pleje af dine knive, med en god knivsliber. Dette bliver blandt andet gjort ved at slibe dine knive med f.eks. en vand knivsliber.
Stort udvalg af knivslibere
Hos Knivblokken.dk har vi et stort udvalg af knivslibere til dine knive. Vi har knivslibere som passer til alle knive, om det så er vestlige knive eller japanske knive. Der er stor forskel på hvordan en kniv skal slibes, i forhold til hvordan den er produceret. Det som påvirker slibningen af en kniv er blandt andet slibevinklen på din kniv. Hvis dine knive er vestlige knive, såsom fx knive fra Zwilling eller Global, skal dine knive slibes med en 20 graders vinkel. Dette er den optimale vinkel for de fleste vestlige knive. Hos Knivblokken.dk har vi blandt andet en knivsliber fra AnySharp, som er blevet kåret som den bedste knivsliber på det Amerikanske marked. Any Sharp knivsliberen kan tilmed også slibe dine brødknive. Når du sliber en dine knive med en Any Sharp, har sliberen den korrekte slibevinkel på bladet og sikrer at du derfor får den optimale skarpheden på dine knive. Any Sharp er en hård slibning på dine knive, derfor skal denne ikke benyttes på japanske knive eller keramisk knive.
Knivslibere til Japanske kokkeknive
Hvis du skal slibe dine japanske knive, vil en god slibesten eller knivsliber fra Miyabi være perfekt til dette. Med disse har du en slibevinkel på 15 grader, som er den perfekte vinkel for en japansk kniv. Hos Knivblokken.dk har vi også knivslibere fra producenter såsom Global, Victorinox og WMF. Fælles for alle vores produkter du finder på knivblokken.dk er at de alle er fremstillet af kvalitets fylde virksomheder. Dette vidner også om en høj kvalitet. Alle vores knivslibere hos Knivblokken.dk er utrolig flotte og nemme at opbevarer, hvor vi samtidig er utrolig effektive. Din knivslibere behøver nødvendigvis ikke at stå fremme, men med disse knivslibere passer de i din skuffe, hvor de er nemme at finde frem så snart de skal bruges igen.
Gør dine knive skarpe igen med slibesten
Er du træt af at have sløve knive i dit køkken? Sløve knive er farlige at bruge i et køkken, da de ikke glider let gennem grøntsagerne eller kødet. Noget helt andet er, at en skarp kniv ikke kun skærer hurtigt og lige gennem kødet eller grøntsagerne – den sørger også for, der ikke kommer flosser, som får kødet til at se grimt og uappetitligt ud. For at være sikker på, at din kniv forbliver skarp, kræver det god pleje med en slibesten.
Selvom det er tidskrævende at skulle lære at holde sine knive ved lige med en god slibesten, er det alt tiden og besværet værd. Det er det, da du efter en god slibning får en kniv, der er lige så god som ny. Der findes dog et væld af forskellige slibesten, som hver især egner sig bedst til visse typer af knive. Her på shoppen har vi blandt andet keramisk slibesten, japansk vådsten og vores egne slibesten.
Det kan være lidt af en jungle at vælge den rette slibesten. Så har du behov for hjælp og vejledning for at finde frem til den rette, står vi klar til at hjælpe dig. Vi ved meget om slibesten og knive – så spørg os endelig.
Hvordan vælger man den rette slibesten?
Hos knivblokken.dk har vi et stort udvalg af slibesten til dine knive. De fås i flere varianter og har alle det tilfælles, at de er gode til både at vedligeholde og genoprette skarpheden på dine sløve knive, så du igen kan tage dem i brug i køkkenet derhjemme eller på restauranten.
Som du måske allerede har bemærket, angiver vi vores slibesten med måleenheden ”grit”. Hvis ikke du er stødt på det før, angiver det, hvor grov eller fin slibestenen er. For at give nogle eksempler er 240 grit meget groft, mens 5000 grit er meget fint. Førstnævnte er meget velegnet, hvis du har udsat slibningen af dine knive alt for længe, eller hvis knivsæggen har fået et hak. Omvendt er 5000 grit meget velegnet til løbende afpudsning og jævnlig vedligeholdelse.
Det er vigtigt, at du løbende sørger for at slibe dine knive, så du undgår besvær i køkkenet eller uheld, fordi kniven slipper. Det gælder både i professionelle køkkener såvel som i det private køkken, da køkkenknive også her har brug for at blive slebet nu og da.
De fleste af vores kunder vælger at købe slibesten, der er på 1000 grit, da de både egner sig godt til jævnlig vedligeholdelse og opslibning.
Hvorfor have en slibesten i køkkenet?
Har du prøvet, at kniven ikke vil skære igennem grøntsagerne? Eller det ikke er til at skære senerne fra på kødet? Der er ikke andet end besvær forbundet med sløve knive, da de ikke kan skære igennem grøntsager, uden det er besværligt eller farligt. Hvis du derfor gerne vil øge sikkerheden og komforten i køkkenet, bør du kraftigt overveje at investere i en slibesten her fra knivblokken.dk.
Noget helt andet er, at en slibesten forlænger levetiden på din kniv, fordi du hele tiden kan holde den skarp og sørge for, at den skærer rent. Selv når der kommer et hak i knivsæggen, behøver du ikke smide kniven ud, da en grov slibesten kan sørge for, at kniven bliver så god som ny igen.
Endeligt er det meget sjovere at lave mad i et køkken, hvor knivene er skarpe og det går så let som en leg at skære salat eller lave gode udskæringer.
Tag dig derfor gerne god tid til at tjekke vores udvalg af slibesten ud, så du kan have glæde af dine køkkenknive i lang tid endnu. Husk, vi står til rådighed ved spørgsmål, hvis du er det mindste i tvivl om valget af slibesten.
Vinklen er vigtig, når du sliber
Det kræver øvelse at slibe en kniv perfekt, da det ikke er helt lige meget i hvilken vinkel, du sliber knivene. Har du vestlige knive som Global eller Zwilling, skal dine knive f.eks. slibes med en 20 graders vinkel for at opnå en optimal slibning.
Når du går i gang med at slibe dine knive, skal du starte med at fugte slibestenen og dernæst med et tryk bevæge knivens skarpe side ned ad slibestenen i den rette vinkel.
Hvis du er bekendt med, hvilken vinkel der er den rette at slibe i, kan du få hjælp til at gøre det lettere ved at anvende en af vores slibevinkler eller slibehjælpere, som vi også kalder dem. Med sådan en kan du holde den korrekte vinkel under hele processen.
Bruger du ofte en slibesten i forbindelse med dit arbejde i et professionelt køkken, er det muligt at fastmontere vores slibesten i en skinne eller sætte den fast i en fod. Husk at skylle slibestenen efter brug, så du undgår, at der sidder metalrester fast på slibestenen.
Skal vi hjælpe dig til en bedre køkkenoplevelse?
Kan du allerede nu mærke fornemmelsen af kniven, der glider let og elegant gennem grøntsagerne og mørbraden? Så er der ingen tvivl om, at du skal have fat i en af vores slibesten her fra shoppen.
Vi har været meget nøje i udvalget af slibesten, da vi ved, hvor vigtigt det er for den professionelle kok såvel som amatørkokken hjemme i det private køkken at have udstyr, der ikke kun er sikkert at bruge, men som også gør fornøjelsen endnu større, end hvad den måske i forvejen allerede er.
Vores slibesten er fra nogle af de bedste mærker på markedet såsom Shun Premier, Mercer, Zwilling og Miyabi. Kvaliteten er derfor sikret, når du køber en slibesten fra Knivblokken – uanset hvilken knivtype du har hjemme i køkkenet.
Vi er eksperter, når det kommer til knive og slibesten og kan derfor hjælpe dig, hvis du er det mindste i tvivl om kornstørrelse, mærke og vinkel. Vi hjælper dig hellere end gerne, så du kan få den mest optimale oplevelse hjemme i dit køkken.
Bestiller du i dag, kan du slibe dine knive inden for 1-3 hverdage.