Miyabi 5000MCD knivserieMiyabi 5000MCD knivserie
Fabrikken Miyabi er placeret i knivenes hovedstad Seki, i Japan. Den ejes i dag af Zwilling Group, som opkøbte den oprindelige fabrik i 2004, og har siden da drevet den videre, med de stolte japanske traditioner. Dermed har du også prøvet at kombinere viden på tværs af grænser, ved at tage det bedste fra de tyske knive, og det bedste fra de japanske knive, og derfor har de kunnet udvikle mange succesfulde serie sammen.
Serien: Æstetik har altid spillet en stor rolle i det japanske køkken. Det ses på sushi hvor anretningen er mindst lige så vigtig som duften og smagen. Det ses også på Miyabi 5000 MCD serien der er smukt udført af det bedste stål og det fineste træ, der både tiltaler professionelle – såvel som amatør kokke.
Håndtaget: Håndtaget er fremstillet af Masur Birk med øje for struktur, årer for at sikrer at hver enkelt kniv er fremstillet smuk og unik. Der findes ikke to ens Miyabi knive. Håndtagets udformning er en klassisk Japansk form, der kaldes et D-håndtag.
Stålet: Den patenterede CRYODUR® klinge, er med sin inspiration fra de Japanske samurai-sværd et kunstværk i sig selv. Stålet hærdes ved hvad der kaldes en is-hærdning, som foregår ved -196°. Det giver stålet en helt exceptionel hårdhed. Knivens kerne er omgivet af 100 lag kvalitets stål, af ståltypen MC63. Stålet rammer 63 på Rockwell’s hårdheds skala. Den velkendte klingebehandling sætter prikken over i’et, og giver bladet det klassiske ”hamrede” look.
Opbygning af en Miyabi 5000MCD kniv
Miaybi 5000MCD serien, er bygget op omkring en stålkerne lavet af MicroCarbide-Pulverstål, også kaldet MC63, omkring kernen er der smedet 100 lag stål, hvilket vil sige der er 101 lag stål i hver enkelt kniv.
Miyabi 5000MCD serien, ligger også meget højt på rockwell skalaen, hvor de ligger på 63HRC. Dog gør det også at fordi de er så hårde, vil de være mere skrøbelige over for stød og tab, men også for at
skærer i ben og knogler, dette kan være med til at ødelægge knivens æg, eller i værste fald noget af kniven vil falde af.
Omvendt så er fordelen ved Miyabi 5000MCD knivenes hårdhed, at de holder skarpheden længere end andre knive med en laver hårdhed. De kan også være sværere at slibe op end almindelige 1 lags knive, så har man ikke så meget erfaring med at slibe knive, kan det anbefales at få en skærsliber til at slibe dem op, når den tid kommer. Knivene er håndslebet fra fabrikken, fra 9,5-12 grader.
Udover de mange flotte lag i 5000MCD serien, har du også altid Miyabi’s logo på selve knivbladet.
Til at fuldende kniven, har de valgt at lave et håndtag af masurbirketræ, som giver denne lyse farve, samt noget struktur i selve skæftet på kniven, udformningen er lavet på den traditionelle form, og er med til at give en god balance i knivene.
Man skal være opmærksom på at fordi skæftet er lavet af natur materiale, så vil håndtaget ikke være ens på knivene. Der kan forekomme farveforskel, men også forskellige strukturer i årerne på træet.
Miyabi 5000MCD – knive til alle opgaver
I Miyabi 5000MCD serien, får du en kniv til alle skæreopgaver i køkkenet, i serien finder du bla. Gyutoh, i forskellige størrelser, Santoku og nakiri knive, til grøntsagsopgaver, men også Shotoh knive til de mindre skæreopgaver.
Uanset hvilken opgave der ligge for dagen, vil du kunne finde en kniv i Miyabi 5000MCD
serien som ville kunne udføre opgaven, på nær partering af hele dyr, der ville vi nok anbefale en billigere kniv, til at udføre det grove arbejde, og når du kommer til udskæringerne kan du skifte tilbage til 5000MCD.