Miyabi 5000FCD hos KnivblokkenMiyabi 5000FCD hos Knivblokken
Tre forskellige typer stål bruges til at skabe MIYABI knive med. Hver type af stål har deres egen hårdhed, som måles vha. af Rockwell skalaen som fortæller hvor skarpt stålet kan slibes og længden af tid, det vil kunne holde sig skarpt.
Hvorfor vælge Miyabi 5000FCD knive?
Letvægt, Japanske knive er lavet af tyndt hårdt stål med ultraskarp æg, som forbliver skarp længe. Disse knive er designet til at kunne skære præcist. MIYABIs indviklede knivproduktion inkorporerer ældgamle teknikker, førsteklasses stål og innovative hærdningsprocesser.
Hvert blad kommer forbi en dygtig håndværker, som sørger for en unik kvalitet og udseende. Honbazuke slibning er en slibningsproces i tre dele, som giver knivbladet dets exceptionelle skarphed. Hvert trin af denne traditionelle teknik foregår ved håndkraft. Bladene slibes groft på en roterende slibesten, finslibes på en horisontalt liggende slibesten og poleres til sidst på et læderbælte. Knivblad, der er hvæsset på begge sider og har en japansk knivbladsprofil og en ultraskarp Honbazuke-slibning. Hvert knivblad bliver slebet i hånden til en meget skarp vinkel på 9,5°-12°.
De praktiske Miyabi 5000FCD knive
Miyabi 5000fcd er en alsidig kniv, som kan bruges til grøntsager, kød og fisk. MIYABU 5000FCB har et knivblad, der består af en FC61-kerne, som er omgivet er 48 lag damakusstål. FRIODUR-ishærdet, derfor ekstremt hårdt og robust. Knivens skarpe blad gør at kniven elegant skærer tynde flotte snit. Denne serie er en symbiose af elegant design, den nyeste teknologi og knivsmedekunst baseret på flere århundreders erfaring. Med Miyabi 5000fcd serien får du flotte afbalanceret knive som føles perfekt i hånden og bruges til hverdag af både professionelle kokke samt private som gerne vil have lidt ekstra.
Inspirationen til knivens damaskdesign findes i et gammelt japansk kunstværk kaldet ”Kanagawa oki nami ura” eller også kaldt ”bølgen” som tydeligt ses på knivens blad. Det sorte skaft i smukt pakkatræ giver en optimal balance til kniven.
Rengøring, vedligehold og opbevaring af Miyabi 5000FCD knive
Med knivens hårdhed, anbefales det til og være varsom med hvad skal bruge dem til. Vi anbefaler ikke knivene bliver brugt til ben, men derimod skærer det perfekt igennem grøntsager og alt slags kød. Derudover anbefaler vi du bruget et skærebræt af træ eller plastik.
Det anbefales, at knivene bliver vasket under løbende, lunket vand med mildt brug af opvaskemiddel og en kuld/svamp som ikke ridser bladet. Knivene skal tørres af med det samme, så knivene ikke er våde eller beskidte på noget tidspunkt. Ved dette undgår du rust og misfarvning. Slip dine knive regelmæssigt for at opretholde skarpheden såvel som for at eliminere hakker og deformeringer, så snart de er dannet. Vi anbefaler professionelle slibeværktøj på grund af materialets ekstreme hårdhed og det fine Honbazuke-skær.