Miraiden [mee-rai-den] er en serie af knive der produceres i Sakai i Osaka. Bag dette navn står tre knivmagere, der alle har været i lære hos Keiichii Fuji (Mr. Fujii), som er manden bag de ikoniske Fujii-knive.
Klingen er opbygget af tre lag stål, en kerne af AUS-10 med en hårdhed på ca. 60 hrc omgivet på hver side af ét lag blødere rustfrit stål. Klingen er håndslebet i profil og har gode skæreegenskaber.
Skæftet er et helt klassisk japansk ottekantet WA-skæfte i magnoliatræ med ferrule af bøffelhorn.
Kniven her er en bunka på 16 cm. Den er at betragte som en mindre kokkekniv og bruges til de samme opgaver – dvs. hakke og snitte både kød og grønt. Særligt god er den til at snitte eksempelvis løg, hvor man kan arbejde virkelig præcist med spidsen af kniven.
Miraiden (Sakai, Japan)
16 cm Bunka
Rustfri
3 lag stål
AUS-10 kerne
60 HRC
Kniven må aldrig vaskes i opvaskemaskine, må ikke skære i hårde emner såsom ben, brusk, knogler og frosne emner samt hårde oste. Husk, at en det er en egenskab ved tyndt, hårdt metal, at det kan brække.
Gastrobutikken.dk og Knivblokken.dk er en del af Kpa Koncernen, som har eksisteret siden 1994. Vores passion er lækkert og holdbart kvalitetsgrej, som vi sælger til private via denne side og til professionelle (KUN virksomheder) via Cateringinventar.dk. Skal du have kvalitetsgrej i privaten – så er det Gastrobutikken.dk og Knivblokken.dk